Телешко месо с картофи от планинско-пасищни животни Woods Foods 650G

Назад
Арт.№: 3800500813738
1299лв./бр.
бр.
Добави в любими
В наличност Доставка
Съставки: Питейна вода, телешко месо 30.8%, картофи 15,4%, пресен лук, морков, доматено пюре, джоджен, червен пипер, сол. Указания за употреба: За дирекна консумация. За по-добър вкус притоплете. Не съдържа ГМО, глутен, добавки и консерванти.
  • Българско прясно охладено месо от планинско-пасищни животни
  • 100% ОРГАНИЧНО чист продукт
  • БЕЗ оцветители
  • БЕЗ консерванти
  • БЕЗ заместители
Повече информация
Рейтинг: 2.7/5 на базата на 3 оценки

Чиста храна от чиста природа

Информация за продукта

Телешко месо в буркан се произвежда в обект, регистриран по реда на чл.12 от Закона за храните.
Използвана суровина - трупно месо, охладено от здрави, добре хранени и гледани в собствена ферма животни, обитаващи естествения си хабитат на Странджа планина. Животните са обработвани по хуманен начин в регламентирани кланични обекти.

Месото се запазва най-добре и най-продължително чрез стерилизиране. Тъй като в него може да се развиват и микроорганизми, които издържат температура, по-високи от 100 °С, за предпочитане е бурканите с месо да се стерилизират в солен разтвор. Конкретните режими на стерилизация са дадени при съответните рецепти.

В зависимост от вида на продукта, който се приготвя, се извършват строго рецептурни подготвителни операции. Ето по-важните от тях:

Обезкостяване и обезжилване. Обезкостяването на месото се извършва при нарязването и се състои в отстраняване на всички кости. От костите и останалото по тях месо се приготвят бульони за заливане на различните продукти.

Обезжилването се състои в отстраняване с остър нож на всички жили, по-големи кръвоносни съдове, лимфни възли, подкожни тлъстини и груба съединителна тъкан, като за стерилизиране се оставя само чиста мускулатура. Частите, които се отстраняват при обезжилването, също се използуват за приготвяне на бульон.

Използва се първо качество месо, което се обезкостява, обезжилва се, нарязва се на парчета по 50-60 г, посолява се по с 25 г сол на килограм месо и се нарежда плътно в буркани. Във всеки буркан се поставят по 2-3 зърна черен пипер и парченце дафинов лист. Месото трябва да достига 2,5 см под горния ръб на буркана.

Всички хранителни качества, аминокиселини и витамини са запазени, тъй като стъклените буркани са стерилизирани в автоклав под налягане. Месото е готово за ядене, но може да бъде и основа за разнообразни вкусни ястия

телешкото месо е богат източник на висококачествен протеин и различни витамини и минерали и може да бъде отличен компонент на здравословното хранене. То е един от най-полезните продукти, които спомагат за правилното функциониране на човешкото тяло. Според научни изследвания, за да са налице ползите от месото за организма ни е важно животните да са отглеждани по “стария начин”, т.е. изцяло пасищно. Това означава да не са хранени със зърно с нитрати, а да са пасли свободно в среда близка до естествената им.

Ето и някои от ползите на телешкото месо:

Поддържане на мускулна маса

Както всички видове месо така и телешкото месо е отличен източник на висококачествен протеин. Съдържа всички основни аминокиселини и се нарича “пълен” протеинов източник. Много хора не консумират достатъчно протеини, особено възрастните. Недостатъчният прием на протеини може да ускори и дори да влоши състоянието на мускулите с течение на възрастта, като увеличи риска от заболяването саркопения – неволна загуба на мускулна маса в следствие на неправилно хранене. Тя е сериозен проблем за здравето на възрастните хора, но може да бъде предотвратена чрез прием на повече протеини и силови упражнения. Най-добрите източници са телешкото месо, рибата и млечните продукти. Редовната консумация на телешко месо помага за запазване на мускулната маса.

Предотвратяване на анемия

В днешно време анемията е често срещано състояние, което се характеризира с намалено количество на червени кръвни клетки и намалена способност на кръвта да пренася кислород. Дефицитът на желязо е една от най-честите причини за анемия, а основен симптом са умора и слабост. телешкото месо е богат източник на желязо и е един от най-добрите начини за предотвратяване на анемията. Специалистите съветват по-честа консумация.

НАШЕТО ОРГАНИЧНО ЧИСТО ТЕЛЕШКО МЕСО

Хранителна стойност и състав
Хранителни стойности за 100 g продукт
Енергийна стойност91.29 kcal/382.19 kJ
Мазнини3.69 g
От които наситени мастни кис.1.35 g
Въглехидрати4.43 g
От които захари0.59 g
Белтъци10.18 g
Сол0.04 g

Всички животни, от които произвеждаме нашите продукти, са със стриктен произход, от собствена ферма и живеят в естествения хабитат на Странджа планина – с. Факия. Ж. О. 8340 0106

Съставки: Питейна вода, телешко месо 30.8%, картофи 15,4%, пресен лук, морков, доматено пюре, джоджен, червен пипер, сол.

Указания за употреба: За дирекна консумация. За по-добър вкус притоплете. Не съдържа ГМО, глутен, добавки и консерванти. Всички наши продукти са със стриктен произход Ж.О. 3685420024.

Условия на съхранение: на сухо и хладно място. След отваряне да се съхранява при 2-6 °С за 48 часа.

Отгледани на свобода

ВЛАГАМЕ ЛЮБОВ И ЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАШИТЕ ЖИВОТНИ

За нашето успешно животновъдство, ние даваме на животните си свободата, любовта и добрата храна, от които се нуждаят. Това е тайната на отличните качества на крайните ни продукти.

ВСЯКО ЕДНО ЖИВОТНО РАСТЕ НА СВОБОДА

Видовете и породите във фермата ни са така подбрани, че да живеят в хармония едно с друго в естествения си хабитат, девствените пасища на Странджа.

Хората харесват още

Бърза доставка на пратката
Безплатна доставка доставка над 70 лв.
100% органично чиста продукция
Проверка на пратката