Охлюви 5 кг.

Назад
Арт.№: 14

Продуктът изчаква доставка, оставете Вашата ел. поща, за да Ви уведомим щом го получим отново или да Ви предложим негов заместител.

Охлюви 5 кг.
  • ОТ БИОЛОГИЧНО ЧИСТ РАЙОН
  • 100% ОРГАНИЧНО чист продукт
  • БЕЗ оцветители
  • БЕЗ консерванти
  • БЕЗ заместители
Повече информация
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

За месото от охлюви

Информация за продукта

Хранителните качествата на охлювите са известни от древността, мекотелите и в часност охлювите са част от налагащата се нова култура на хранене на хора, стремящи се към здравословен и пълноценен начин на живот.

Съдържанието на протеини месото е по-високо от това на рибата и се доближава до говеждото и пилешкото месо, като в същото време съдържанието на мазнини е в пъти по-ниско. Енергийната стойност на месото от охлюви е около 67-81 kcal/l00g, което го прави алтернативна здравословна и диетична храна. Съдържа 19 вида аминокиселини, като най-голям е делът на глутаминовата киселина – 17.25%.

Значително е и процентното съдържание на аргинин, аспаргин, глицин, лизин, левцин, пролин, аланин, треонин. Глутаминовата киселина е една от двайсетте аминокоселини, които влизат в състава на човешките белтъци. Тя играе важна роля за правилното функциониране на клетките, както и незаменима роля на стимулиращ невромедиатор в мозъка.

За месото от охлюви

Хранителна стойност и състав
Хранителни стойности за 100 g продукт
Енергийна стойност136 kcal/377 kJ
Мазнини4.77 g
Въглехидрати2.43 g
Белтъци19.55 g

Всички охлюви, от които произвеждаме нашите продукти, са със стриктен произход, от собствена ферма и живеят в естествения хабитат на Странджа планина – с. Факия. Ж. О. 8340 0106. 

Ние произвеждаме култивирани охлюви които са регистрирани и сертифицирани от всички Български и Европейски норми и стандарти с капацитет до 30 тона.

 

Бърза доставка на пратката
Безплатна доставка доставка над 70 лв.
100% органично чиста продукция
Проверка на пратката