Охлюви

Климатът в България е идеален за размножаването на Хеликс Асперса Максима или Голям сив охлюв, който е незаменима част от менюто на уважаващи себе ресторанти. Охлювът се храни с най-чистата и най-крехката трева, затова се е превърнал в мерило за чистотата на тревата в света. Поради тази причина, нашите охлюви виреят изключително добре в нашите ферми в Странджа. 

Нашата ферма за охлюви

Сертифицирани

Ние произвеждаме култивирани охлюви, които са регистрирани и сертифицирани от всички Български и Европейски норми и стандарти с капацитет до 30 тона.

От биологично чист район

След изследване и практически наблюдения ние открихме ферми за репродукция и отглеждане на охлюви, като предварително подбрахме биологично чист район в Странджа.

Знаете ли, че...?

Хранителните качествата на охлювите са известни от древността, мекотелите и в часност охлювите са част от налагащата се нова култура на хранене на хора, стремящи се към здравословен и пълноценен начин на живот.
Съдържанието на протеини месото е по-високо от това на рибата и се доближава до говеждото и пилешкото месо, като в същото време съдържанието на мазнини е в пъти по-ниско. Енергийната стойност на месото от охлюви е около 67-81 kcal/l00g, което го прави алтернативна здравословна и диетична храна. Съдържа 19 вида аминокиселини, като най-голям е делът на глутаминовата киселина – 17.25%. Значително е и процентното съдържание на аргинин, аспаргин, глицин, лизин, левцин, пролин, аланин, треонин. Глутаминовата киселина е една от двайсетте аминокоселини, които влизат в състава на човешките белтъци. Тя играе важна роля за правилното функциониране на клетките, както и незаменима роля на стимулиращ невромедиатор в мозъка. 
Освен като деликатес, охлювите все повече се търсят и като изключително ценен лекарствен продукт, както и като суровина за козметичната промишленост. 

Продукти От

Други животни

във фермите