Бяла пекинска патица

Пекинската патица първоначално е била разпространена в Китай. Поради лесното приспособяване на пекинската патица към различни климатични условия при отглеждането й се получават много добри резултати. Месото на пекинската патица е нежно и сочно.

Отглеждани на свобода

Влагаме любов и човешко отношение към нашите животни

За нашето успешно животновъдство, ние даваме на животните си свободата, любовта и добрата храна, от които се нуждаят. Това е тайната на отличните качества на крайните ни продукти.

Всяко едно животно расте на свобода

Видовете и породите във фермите ни са така подбрани, че да живеят в хармония едно с друго в естествения си хабитат, девствените пасища на Странджа.

Знаете ли, че...?

Пекинската патица има бяло оперение с кремав оттенък. Тялото е добре замускулено, дълго, дълбоко и широко. Главата е средно голяма, широка и удължена. Очите са тъмносини, а човката средно дълга, слабо извита, с оранжево-жълт цвят. Шията е средно дълга, леко извита. Краката са къси, червено-оранжеви, добре прилепнали по-близо до задната част на тялото. Крилата са малки, силни и плътно прилепнали към тялото. Опашката е къса, широка и леко повдигната, като патоците имат четири къдрави пера. Снася средно годишно 130-150 яйца с маса 80-90 g. Пронася на около 7-месечна възраст. Възрастните патици тежат 2,5 – 3,5 kg, а патоците – 3,0 – 4,0 kg. Патетата растат интензивно и на 50-55- дневна възраст достигат 2,5 – 3,0 kg. Пекинската патица се характеризира с неспокоен темперамент, който се дължи на бързата агресия към външни влияния.

Други животни

във фермите