Бивол Българска Мурра

Българската Мурра е с международно признание, като една от най-високомлечните породи биволи в Света. Също така има и добри месодайни показатели. Българската Мурра е черна на цвят и има способността да се адаптира, поради което бързо се разпространява в различни природни и климатични условия в 11 страни от 4 континента.

Отглеждани на свобода

Влагаме любов и човешко отношение към нашите животни

За нашето успешно животновъдство, ние даваме на животните си свободата, любовта и добрата храна, от които се нуждаят. Това е тайната на отличните качества на крайните ни продукти.

Всяко едно животно расте на свобода

Видовете и породите във фермите ни са така подбрани, че да живеят в хармония едно с друго в естествения си хабитат, девствените пасища на Странджа.

Знаете ли, че...?

До началото на миналия век в България биволът е бил широко разпространен. Той е използван както за мляко и месо, така и за теглителна сила в земеделието. Съществуващите представители са били биволи от средиземноморски тип, отглеждани покрай реки, блата и езера подобно на дивите си роднини. След провеждането на селекция с бици от Индия от породата Мурра, качествата на биволите значително се подобряват. Създадена е порода наречена Българска Мурра, която е официално призната през 2001 г. По своя тип, телосложение и продуктивност Българската Мурра коренно се различава от развъждания в миналото местен средиземноморски бивол. Българската Мурра има и добри месодайни показатели. Животните са по-скорозрели и достигат по-бързо до стопанска зрелост, като теглото на възрастните биволици е около 550 – 600 кг, а на биците: около 700 – 800 кг. Средната продължителност на бременния период е 312 - 315 дни. Младите бичета имат много добра угоителна способност и отлично качество на месото.

Животните

Марка на животното Тегло Енергийна стойност Мазнини От които наситени мастни кис. Въглехидрати От които захари Белтъци Сол Медицински картон
Пастърма от биволско месо Woods Foods 120g 0.12 140 kcal/579 kJ 2.8 g 0.8 g 0 g 0 g 21.4 g 2.2 g

Други животни

във фермите