Агнешки курбан от планинско-пасищни животни Woods Foods 650G

Назад
Арт.№: 3800500813561
1599лв./бр.
бр.
Добави в любими
В наличност Доставка
Стерилизиран агнешки курбан Съставки: Питейна вода, агнешко месо 27.2%, лук, целина, дафинов лист, черен пипер, сол. НЕ съдържа ГМО, глутен, добавки и консерванти. Всички наши животни са със стриктен произход Ж.О. 3685420024
  • 100% ЕКОЛОГИЧНО чист продукт
  • БЕЗ оцветители
  • БЕЗ консерванти
  • БЕЗ заместители
Повече информация
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Котленска овца

Информация за продукта

Породата е представител на овцете от типа Цакел. Създадена, чрез народна селекция в планински и полупланински райони на Котленска планина и прилежащите територии, при условия на сезонна миграция с център на летуването край град Котел и предимно пасищно отглеждане.

Овцете са сравнително дребни – живото тегло на овцете майки е 40 кг, а на кочовете до 50 кг. Главата е малка, нежна и слабо зарунена. Тялото е компактно, добре зарунено, включително и корема. Краката са правилно поставени, със сравнително тънки, но здрави кости и копита. Опашката е тънка, къса и почти достига до  скакателната ставка. Ушите са къси и заострени, подвижни и често насочени назад при стресова ситуация за животните.

Млечността е 70-80 литра за лактационен период и 30-40 литра за доен период.

Вълната е груба, смесена, с дълги осилести, преходни и къси пухови влакна. Дължината и достига до 14-18 см. Средният вълнодобив на овцете майки е 1,8-2,0 кг, а при кочовете 3,0 – 3,5 кг. Рандеманът на вълната, е 65,35%, а количеството на чистото влакно е  2,088 кг. Използвана е за изработката на Котленски килими.

Руното при повечето овце е полуотворено, бяло или пигментирано (едноцветно или на петна) във всички вариации от рижо, сиво-кафяво до черно. При Котленската овца се срещат трицветни (наподобяващо оцветяването при мъжкия муфлон) – бяло, червенокафяво и черно или двуцвутни във всички цветови комбинации животни (бяло и рижо казълеста овца, бяло и жълто, черно и рижо и др.).

Някои индивиди имат рисунък на главата (червено-кафяво или светлосиво-кафяво на черен фон). При тези екземпляри ушите са светли – бяло-кремави от вътрешната страна и черни от външната (каквито са при мъжкият муфлон). Краката са черни от пред и рижи отзад. Тази разцветка е сравнително рядко срещана и характерна за животни от района на Котел.

Котленската овца е застрашена от изчезване.

Селекционната работа по възстановяването и консолидирането на породата,се извършва и от ферма странджа в с.Кипилово община Котел.

Нашето екологично чисто агнешко месо

Хранителна стойност и състав
Хранителни стойности за 100 g продукт
Енергийна стойност202 kcal/846.6 kJ
Мазнини14.95 g
От които наситени мастни кис.5.23 g
Въглехидрати0 g
От които захари0 g
Белтъци16.95 g
Сол0.3 g

Стерилизиран агнешки курбан

Съставки: Питейна вода, агнешко месо 27.2%, лук, целина, дафинов лист, черен пипер, сол.

НЕ съдържа ГМО, глутен, добавки и консерванти. Всички наши животни са със стриктен произход Ж.О. 3685420024

Преди стерилизация бульонът се прецежда.

Указания за употреба: За директна консумация. За по-добър вкус - притоплете.

Условия за съхранение: На сухо и хладно място, след отваряне да се съхранява при 2-6 градуса до 48 часа.

Хората харесват още

Бърза доставка на пратката
Безплатна доставка доставка над 70 лв.
100% екологично чиста продукция
Проверка на пратката